top of page
regenwater-2-2.jpg

AQUA GREEN PANELS

IMG_7460.jpeg

AQUA GREEN PANELS

Dankzij een vinding van landschapsarchitect Eduard van Vliet De Smartty Aqua GREEN PANELS is ontworpen om water buffering op daken mogelijk te maken. De grote hoeveelheid water die door extreme regenval kan ontstaan kan op deze manier slim worden opgevangen. Met de Aqua Green Panels houdt men namelijk tot wel 45 liter water per m2 gedurende enkele weken vast. Dit bevordert de luchtvochtigheid en derhalve ook de temperatuur (koeling en warmte buffering) in de directe omgeving. Omdat men dankzij deze vinding naast sedum nu ook andere beplanting kan verwerken ontstaat er tevens een veel grotere biodiversiteit.

 

Zo breng je met Smartty slim meer kleur in de wijk!

Bijzondere groen cocktail?

Dankzij het delen van kennis heeft Eduard van Vliet met deze unieke vinding de kracht van buffering via harsen en groen samengebracht in de Aqua Green Panels. De panelen zijn biologisch afbreekbaar en planten kunnen er prima op groeien. Zo kunnen wijken weer vergroenen, vinden waterschappen een oplossing voor de grote hoeveelheden water en plukken ook de dieren hiervan de vruchten.

Een groot deel van de daken kan nu de stedelijke gebieden slimmer doen vergroenen!

IMG_2069-1.jpg

Groen slimmer inzetten

Door water kan de aarde gekoeld worden en kunnen gewassen groeien die de mens voedt. Al het water iedere dag weer onttrekken aan de aarde terwijl je water kunt bufferen is waar kansen liggen. Slimmer is dus ook alleen dat water zuiveren wat nodig is. Want water kan ook warmte en koude bufferen als een soort accu. Met de Smartty Aqua Green Panels slaan we dus mogelijk twee vliegen in een klap!

Ook interesse in de Smartty Aqua Green Panels voor uw woningen?

 

Bekijk ook eens..

 

Korte filmbeelden van de opbouw van de Dutch Design Week 2021 in Eindhoven

bottom of page