top of page
Bos in herfst

Eduard van Vliet

Schermafbeelding 2021-07-20 om 23.13.21.png

Eduard van Vliet

Eduard van Vliet is de uitvinder van slimme lucht- en water -zuiverende en bufferende oplossingen via plantenleven. De gepatenteerde systemen geeft producenten de mogelijkheid diverse slimme producten aan te bieden die bijdragen aan een duurzame wereld.

Eduard is een innovator en ontwikkelaar met de natuur als inspiratiebron voor al zijn projecten. Al circa 30 jaar geleden begon hij met het ontwerpen van daktuin-landschappen. In de loop der jaren zijn deze ontwerpen uitgegroeid tot een totaal concept van groen op daken, langs gevels, in tuinen tot
zelfs binnenshuis. Dankzij zijn gepatenteerde systemen kunnen water en lucht duurzaam gezuiverd en gebufferd worden. Dit maakt bijvoorbeeld ook off-the-grid wonen mede mogelijk en brengt schone verse lucht in kantoren, vergader-ruimtes, les lokalen en woonruimtes.

What's your story?

Als een van de eersten in zijn veld, heeft Eduard concepten als “bomen of vijvers op daken” , “vertragend afvoeren van regenwater” of “het zuiveren van lucht” ontwikkeld. Eduard is namelijk continu bezig met het zoeken naar de meest duurzame oplossingen. Het is daarbij steeds zijn doel om de stedelijke omgeving als een prettigere en gezondere plek te laten fungeren.

In ontwerpen en adviezen ziet Eduard ‘groen’  als vertrekpunt. Vanuit hier worden oplossing gecreëerd voor het bedenken van duurzame, gezonde en sfeervolle leefomgevingen. 

 

Het is voor hem van groot belang om continu nieuwsgierig te zijn naar het onbekende en te leren door te “doen”. Eduard heeft als missie om de balans tussen natuur en mens te herstellen.


Samen met Smartty streeft Eduard naar een ‘Groenzame Energieke Toekomst’. Hoe meer de natuur de ruimte krijgt, hoe gelukkiger de mens wordt.

Eduard's
Smart Inventions

Wordt jij de volgende inventor?

Word jij de volgende uitvinder?.. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe uitvinders en ontwikkelaars waarmee we samen op reis kunnen. Heb jij een geweldig idee waarmee we de aarde en de mens vooruit kunnen helpen? Dan staat Smartty te popelen om hier samen mee aan de slag te gaan!

 

bottom of page